Скандалът с изгонените мормони стигна и до американски сайт. Снимка: Булфото
fallback

Свещеници от Българската православна църква от черноморското крайбрежие са поискали от българското правителство да изгони всички мормонски мисионери, посочва американският сайт ksl.com. Искането дойде след инцидент в град Бургас.

"Сайтове от района съобщават, че свещениците са разгневени, защото мисионерите прекъсват техни богослужения"- отбелязва ksl.com.

Американският сайт цитира и съобщение до медиите от „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни“.

В съобщението се казва: „Противно на неверните информации в медиите двамата мисионери, действащи в Бургас (България), не са направили нищо, с което да прекъснат богослужението в местна църква, а когато са били помолени да напуснат, са го направили веднага. Мисионерите бяха поканени да присъстват на църковната служба от един от богомолците.“

Dnes.bg припомня, че група мормони нахлуха в четвъртък сутринта в православния храм “Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас.

Те са искали да проповядват на гражданите по време на литургия за големия християнски празник Спасовден, твърди отец Захарий- дългогодишен свещеник в храма.

Между отец Захарий и групата мормони е възникнал скандал пред очите на десетките посетители. Свещеникът е подал жалба в полицията.

Мормоните раздавали брошури и приканвали православните да последват тяхната вяра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Колев

преди 15 години

според евангелията на Йоан 13:35, че хората ще могат да познаят истинските му ученици по любовта. Можем да се питаме дали има такава любов в нашата държава сред православните християни. Тогава би следвало сред тях да няма корупция, кражби и други престъпления, нали? И тъй като Исус е казал според Матей 10:8, "даром приехте, даром давайте", също така би следвало една истинска религия да няма за цел да взима парите на хората. Исус също казал към своите ученици, според Матей 28:19,20 да отидат да правят ученици и да ги покръстват. Исус и неговите ученици правили точно това и е интересно да се отбележи, че Исус бил на 30 години при своето покръстване и учениците му също били пълнолетни. По убеждение станали Християни, не защото били родени такива. Поради активното си проповядване първите Християни били наричани "секта" (Деяния 28:22). Те били преследвани точно като сега в България се преследват малките вероизповедания които активно проповядват. Обвиненията са от същия вид като към първите Християни, че уж били много опасни но в действителност не са виновни за никакво престъпление. По това време един мъдър учител на Юдеите се намесил и казал следните мъдри думи, думи които би било добре да се следват и днес в България: "Не закачайте тези хора, оставете ги - защото ако този замисъл, или това дело е от хората, ще се провали, но ако е от Бога, няма да можете да го провалите, - иначе може да се окаже, че всъщност се борите против Бога." (Деяния на Апостолите 5:38,39) Лично аз харесвам Свидетелите на Йехова. Те са много смели хора които продължават своето проповядване по целия свят въпреки толкова противопоставяне. И единствено те твърдо и единодушно са отказали да слушат в армията на Хитлер и затова хиляди от тях са били в концентрационите лагери и доста са били убити там, докато от другите църкви по принцип са мълчали или дори подкрепяли Хитлер. Ето това е силна вяра, не мислите ли?

75

Дядо поп

преди 15 години

Не съм комунист като теб Куковице и като дедо ти Максим, който на челото е с Христа, а в пазвата носи дявола и разлага БПЦ.

74

преди 15 години

Абе вие правите ли разлика между последователи на една вяра и истините на една вяра определени в началото. Къде намесихте патриарха и други тем подобни вярваши? Тук става въпрос само за постулатите на една вяра. Това е опасното и затова Православието което стои най-непроменено от първите векове а който се откланя това е негов проблем.

fallback