Снимка: БГНЕС
fallback

Помпена станция, която да реши проблема със замърсяването на морето с отпадни води в района около южния варненски плаж, няма да бъде изградена и тази година.

Въпреки че проблемите със замърсяванията на градския плаж са налице вече от десетилетие, това лято едва ли ще бъде с решен проблем с чистотата на морските води.

Община Варна има готов проект за изграждане на помпена станция, но от години чака разрешение за строеж от правителството, тъй като теренът за станцията е държавна собственост.

Макар че Басейнова дирекция отговаря за морето, а за плажовете се грижат концесионерите, недоволни туристи упрекват общината за състоянието на крайморския бряг.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

преди 15 години

Ми то заради такива като вас *** мръсни окупирахте Варна и я замръсихте,идвате серете и пикаете по плажовете и после що била *** водата,ами не чиста ще е ..... а защо водата през зимата е кристално чиста????? .......еми заради такива *** като Българския народ,ще съсипете българското черноморие,ходете си в Турцията и Гърцията и там си серете.....като не ви харесва във Варна,се махайте!!!!! аман от големите разбирачи във всичко,всички всичко знаете,можете ....във форумите само плюете! но може би плажа на Варна е един от най хубавите по черноморието от към заведения,чадъри и шеслонги и клубове!!!! Ама това е ,българина е свикнал да плюе,а не види положения труд на човека!! нямам какво друго да кажа

12

преди 15 години

развитие на вааарнаааа ли бре олиииййй морето е като блато толкова мръсно а за плажа отврат аз кога ида там се връщам болен умалял и с алергии некав изринат отвратителна работа е варна! незнам насякъде в Бг черноморието ли е така щото несъм ходил другаде но във варна е върха на мрасотията! мръъъснооо няма де да легнеш на плажа буквално на плажа бе човек досрало му се на човека и се исрал на плажа и това не единичен случай това е жалкото мани мани аз на море във варна не стъпвам!

11

YJAS

преди 15 години

toq problem nqma da go re6at , 6te si ostanat mrasni na6te plajove i tova e . Na Yjniq sym hodil 2 pyti i pove4e nqma da stypq tam , v lqinqnata voda !!!

fallback