Снимка: Булфото
fallback

На оградата, където живея, пише “Оправи дупките!”, коментира на сутрешната оперативка  заместник-кметът на Варна Свилен Крайчев.

Той се оплака, че два дни, след като са отворили пътното платното за комплекс “Слънчев ден”, в близост до който живее, отсечката отново е затворена и разкопана.

Повече от три дни сме без вода, пътната настилка е изключително замърсена, когато някоя кола набие спирачки, навсякъде хвърчи пепел и пясък, като в пустиня сме, оплака се заместникът на Йорданов.

Той посочи, че прокопаванията оставали небутнати дни наред. Виждал съм как се правят нещата в Хамбург, няма нито една купчина пепел, коментира Крайчев.

В тази връзка той поиска да бъдат увеличени санкциите за фирмите от 500 лева например на 50 000 лева, за да има ефект. Квартал “Чайка” също е съсипан от прокопавания, стана ясно на оперативката.

От администрацията обясниха, че има издадени разрешителни за прокарване на кабелна телевизия и интернет и графикът за възстановяване на трасето е до 30 май. Нямаме ресурс, с който да контролираме дали фирмите си вършат работата, оправдаха се от администрацията.

Има заповед на кмета, която забранява прокопаванията в периода от 15 май до 15 септември. Изключения правят само аварийните ремонти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Доню Донев

преди 15 години

Ами така е. Този зам.кмет е от ГЕРБ и беше кандидат за кмет. Свой човек. Човек и на варненския лидер на герберите Павел Димитров, кой то пък е последния шеф на следствието във Варна от комунистическо време. Е, така е, но спирам до тук, защото съм лично засегнат от тези и др. ръководни гербери - умуваха, умуваха и официално решиха, че та кива като мен не са желателни в ГЕРБ. Особенно като им разказвах това-онова за местния им лидер и го поставях в неловки ситуации поради некомпетентността му и свръхамбициите му, като предлагах конкретни решения, включително за отпадъците и по-специално софийските и т.н.

16

преди 15 години

И до кмета на Пловдив: Оправи дупките и трафика. Стига си вдигал паметници. Ако искаш да станеш хаджия *** в Йеросалим.

15

yeremis

преди 15 години

...mainata mu na kmeta,mainata i na Varnenskata uprava,vaobshte mainata i na cqlata darjava-za nishto ne stavame!!!!!!!!!!!!ne moje taka vseki da krade kolkoto mu dusha iska!ne moje-za grajdanska voina sme!!...za gradskite ulici to e qsno ami izvan Varna??;)))i posle VINETKI???Pomiqri neshtastni!!!!!...edin lev nqma da dam na nikoi ei taka!!!...taka e kato si tarpim oshte...neznam do koga?

fallback