На оградата, където живея, пише “Оправи дупките!”, коментира на сутрешната оперативка  заместник-кметът на Варна Свилен Крайчев.

Той се оплака, че два дни, след като са отворили пътното платното за комплекс “Слънчев ден”, в близост до който живее, отсечката отново е затворена и разкопана.

Повече от три дни сме без вода, пътната настилка е изключително замърсена, когато някоя кола набие спирачки, навсякъде хвърчи пепел и пясък, като в пустиня сме, оплака се заместникът на Йорданов.

Той посочи, че прокопаванията оставали небутнати дни наред. Виждал съм как се правят нещата в Хамбург, няма нито една купчина пепел, коментира Крайчев.

В тази връзка той поиска да бъдат увеличени санкциите за фирмите от 500 лева например на 50 000 лева, за да има ефект. Квартал “Чайка” също е съсипан от прокопавания, стана ясно на оперативката.

От администрацията обясниха, че има издадени разрешителни за прокарване на кабелна телевизия и интернет и графикът за възстановяване на трасето е до 30 май. Нямаме ресурс, с който да контролираме дали фирмите си вършат работата, оправдаха се от администрацията.

Има заповед на кмета, която забранява прокопаванията в периода от 15 май до 15 септември. Изключения правят само аварийните ремонти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase