Голямо задръстване от автомобили, чакащи да преминат на гръцка територия, има край ГКПП "Кулата", съобщиха дежурните в ОДП-Благоевград.   

Опашката, образувала се на българска територия, е километрична и е достигнала в село Марикостиново.   

Директорът на Областната дирекция "Полиция" комисар Константин Титянов е разпоредил да се изпратят допълнителни автопатрули, които да се грижат за спазването на обществения ред при автомобилната колона заради изнервената обстановка.    

От полицията умоляват гражданите, на които не е наложително, да отложат за известно време пътуването си в тази посока, докато премине задръстването.

Силно натоварено е движението на изхода от столицата  по автомагистрала "Хемус", обявиха и от МВР. 

Няма задръстване, но автомобилните колони се придвижват бавно в района на Долни Богров към автомагистралата.

От столичния КАТ насочват допълнителни сили за регулиране на движението. Пътните полицаи спират временно за по около десетина минути тежкотоварните автомобили  в участъка преди навлизането на автомагистралата за облекчаване на потока от леки коли.
 
Изключително натоварен е пътят София - Драгичево-Дупница-Благоевград - Кулата в  посока Гърция.

В района на Владая - Драгичево трафикът е силно натоварен, но няма задръстване - придвижването става в две ленти в посока Перник и в една - в посока София. 

Патрули на КАТ регулират движението на излизане от столицата по това трасе. 

В района преди ГКПП-Кулата се е образувала колона от автобуси, леки и товарни автомобили, които пътуват за празниците към Гърция.

Изпратени са три допълнителни автопатрула  от благоевградския КАТ  за регулиране на натоварения трафик в района към и преди граничния пункт.

Оптимален брой служители работят с пълен капацитет за  обработка на документите на КГПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase