Снимка: БГНЕС
fallback

Не добре закрепен панел е причина за откъсването му от апартамент при строежа на блок №27 в кв. "Казански" в Стара Загора, установи общинската комисия в Стара Загора.

Когато е захванат панелът, не е обработена заварката му с антикорозионни материали.

Сградата е строена от строителни войски през 1983 г.

Няма опасност за падане на блока и евакуираните хора от входа могат да се приберат по домовете си. Апартаментите в сградата не са застраховани, с изключение на този на собственичката на автомобила, който беше смачкан при падането на панела.

Dnes.bg припомня, че панелна стена падна от 6-ия етаж на жилищен блок в Стара Загора и унищожи лек автомобил Роувър. Пострадали няма.

Инцидентът стана в 1,30 часа в апартамента на 32-годишния Иван Момчев, чиято стена се отлепи и падна от голяма височина. В стаята е бил сам, съпругата му и 4-годишното му дете са били в спалнята.

"Гледах телевизор и панелът просто падна. Чу се страшен трясък и виждате какво стана и с колата", сподели Иван.

Семейството му живее от 4 години в апартамента и не са правили никакви ремонти, които да причинят падането на стената. Жилището не е застраховано. Няма застраховка и смачканата до неузнаваемост кола на негови съседи, които са я купили преди месец и половина.

"Имах чувството, че става земетресение, започна нещо силно да бучи, след това се чу падане", разказа домоуправителят на входа Люси Мергеран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

модерен

преди 15 години

еми това става с некачествените ви панели - да не говорим че са ниски, грозни, малки а и падатстроени ударно падат предсрочно

11

Гери

преди 16 години

Май пазара на панелките яко ще дръпне надолу.Сега е момента да се купуват панелки

10

строителен техник

преди 16 години

1. С антикорозионна паста се третират ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заварките при панелите.2. Земетресения ще има някога, но именно панелките са най-устойчиви срещу тях, точно поради наличието на заварки - връзките са доста по-гъвкави и т. н.3. Има и други градове у нас, където по веднъж на 30-40 години пада по една панела.4. Грешките на проектанти и строители са 2 метра над земята и ВСИЧКИ ГИ ВИЖДАТ, за разлика от грешките на лекарите, които са 2 метра ПОД ЗЕМЯТА...За това не се сещате, нали?!?...

fallback