През зимните месеци пък Масларова ще нахлузи тирлици. Снимка: Булфото
fallback

Социалният министър Емилия Масларова поиска подкрепа от парламента за предложението си през отоплителния сезон 2008 г. - 2009 г. енергийните помощи за хората в пенсионна възраст да се предоставят като пари, а не под формата на въглища и ваучери за дърва.

Според нея по този начин пенсионерите ще знаят каква сума ще имат през отоплителния сезон, а хората сами ще могат да изберат кой да им ги достави.

По думите й размерът на средствата ще бъде съобразен с цените на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

От 17 май миналата година са подадени 266 862 молби за енергийни помощи за отопление с твърди горива за сезон 2007г. - 2008г., от които отказаните са 43 000.

За настоящия отоплителен сезон подадените молби за отопление с твърдо гориво са с 93 945 по-малко спрямо предходния отоплителен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

norm

преди 16 години

Най-после пенсионерите ще имат избор:могат вече да студуват,но да ядат няколко кофички кисело мляко в повече.По този начин крадливото правителство може да спести някои и друг процент увеличение на пенсиите и вложи парите в "инфраструктурни проекти"

8

Ицо

преди 16 години

майка й да е.а на тая долна крава, крадлива ***, която се храни с кръвта на дечицата от домовете, заедно с наглия си съпруг

7

преди 16 години

ЖИЗНЕРАДОСТНАТА НИ И ВИНАГИ УСМИХНАТА , СУПЕР ИЗИСКАНА И ЕЛЕГАНТНА ,МИНИСТЪРКА, КОЯТО РАМО ДО РАМО С ПРАВИТЕЛСВОНО НИ НЕУМОРНО РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА

fallback