Снимка: Булфото
fallback

Със заповед на министъра на транспорта Петър Мутафчиев са сформирани три мобилни групи от трите районни железопътни инспекции в София, Горна Оряховица и Пловдив, които от миналата седмица извършват проверки в системата на железопътния транспорт, обявиха от Министерството на транспорта.

Към настоящия момент са проверени повечето от влаковете по разписание, локомотивни и вагонни депа, превозни служби и други експлоатационни поделения.

По указание на министър Мутафчиев са направени и нощни проверки, като са проверени влаковете, в състава на които са включени спални- и кушет-вагони.

В проверките са включени представители на службите за пожарна и аварийна безопасност, инспектори по здравословни и безопасни условия на труд, както и представители на специализираното звено за разследване на произшествия и инциденти в железопътния транспорт.

Проверяват се противопожарното оборудване, спазването на всички инструкции, както и условията на труд в железниците.

Вчера и днес представители на проверяващите докладват на министър Мутафчиев междинните резултати от извършените инспекции.

Обобщен доклад с констатациите от проверките ще бъде представен в понеделник на министъра и резултатите ще бъдат огласени. Проверките продължават и в момента.

Комисията, която извършва техническо разследване на трагедията от 28 февруари 2008 г. се очаква в най-скоро време да представи доклад за фактите и обстоятелствата за възникване на произшествието.

Dnes.bg припомня, че на 7 март стана ясно, че няма законово основание да се иска временно отстраняване на изпълнителния директор на БДЖ Олег Петков заради инцидента, при който загинаха девет души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

georgi

преди 15 години

vie ete tupi

24

bond

преди 16 години

16,kakvo evropeisko ima v edin ot nashite vlakove...ka4vali li ste se skoro...? da te e sram da gledash i da te e gnus da ka4ish deteto si v nego

23

mira

преди 16 години

setila se mara....kato izgoriaha horata...i proverki da praviat...a i sam sigurna 4e samo sled mesec ,,proverkite,, otnovo shte se zanemariat i vsi4ko shte si e po staromu...kato vsi4ko v bg..

fallback