Снимка: Булфото
fallback

Има сериозно нарастване на неизвинените отсъствия при учениците от 13-ти клас през януари - средно по 15 отсъствия на ученик, обяви министърът на образованието Даниел Вълчев.

По думите му това е доста тревожен факт.

Той даде за пример училище в Смолян където 47 ученици от 13-ти клас имат общо 3 305 отсъствия или над 70 на сто на човек.

Вълчев обаче не пожела да назове името на училището, защото е разпоредил втора проверка.

„С увеличаване на възрастта на учениците се повишава и броят на отсъствията“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

да ви светна

преди 16 години

никой не ги задължава да ходят,задължително е до 16 години,ама те хем не ходят хем искат дипломи за средно... аиде да спрат да им издават дипломи на тия който не ходят поне!!! до 16 да ги задалжават после който ходи да има диплома който не иска да ходи цял живот да носи вар и тухли да му дойде акъла !!! Вълчев такъв добре си направи проверките и изгони тия дето не хоядт на даскало и не им даваи дипломи *** с *** и даскалите им извиняват отсаствията с бележки от починали доктори *** нещастниците и на тях направете проверки нали искаха големи заплати...пари за даскалите само когато си вършат работата а не да викат "ние не може да изгоним ученик каквото и да направи защото няма да има ученици няма да имаме часове и заплати от там" ... я лятото като не работят не им плащайте на ***

15

преди 16 години

Ми тоя к`во очаква? Хората станали на по 19-20 години, а той на училище ги праща! И изобщо що за кретения беше създаването на 13-ти клас? До и в 12-ти учениците вече отдавна си имат други приоритети и интереси, пък за 13-ти да не говорим! Който иска да учи...ми има си университети, ама да задължаваш някой да ходи на училище на тази възраст?! Абе, не го разбирам това, пък за вас незнам.

14

УЧИТЕЛ

преди 16 години

ДВ КЪДЕ СА НОВИТЕ ЗАПЛАТИ?

fallback