Снимка: Снимки
fallback

Около 5000 жители на общините от бившата Дупнишка околия участваха в протестен митинг в защита на изграждането на ски-център Паничище в Сапарева баня.

Митингът бе организиран от община Сапарева баня заради 18 природозащитни организации, които настояват за стопирането на проекта.

Пред събралите се хора управителят на основния инвеститор "Рила Спорт" Славейко Стайков увери, че приключилите наскоро проверки не са констатирали незаконно строителство и до края на седмицата ще започне изграждането на лифта с хеликоптери.

Местните хора започнаха подписка в защита на курорта, съобщи БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

диаманте

преди 16 години

Безсрамници, спрете с глупавите си упреци и не говорете такива лъжливи неща за нас, престанете да ни изкарвате рушители и да пречите на развитието ни!И ние искаме Рила чиста, защото ние я чистим след вас, и ние искаме хляб, както всички вас!

24

Boriana

преди 16 години

Твърдо ЗА проекта. Коментарите тук са доста плоски и са писани от достатъчно незапознати и неинформирани хора. Става дума за екологично чист курорт. И Ви уверявам, че няма да има асфалтиран път до 7-те Рилски езера, това са пълни глупости. А лифтът е необходим, за да не се качват хора с джипове там. Мисля, че това е най-разумният начин за запазване на природата. Също така няма да има 5-звездни хотели, а просто ще се обновят съществуващите хищи. Твърдо ЗА, защото когато завърша обазованието си искам да се разкарам по най-бързия начин от ужасната София и да се върна в прерасната Дупница, надявам се добре развита дотогава. А на Вас като Ви е толкова мила Рила, защо оставяте всичките си *** там и на мен ми става болно всеки път, когато ходя и виждам група разглезени и болни софиянчета, които оставят след себе си 1 тон *** в гората!!! Благодаря! :))

23

паничище

преди 16 години

благодаря на всички за интересните коментари,повечето от вас плюят по местните,а когато дойдете в сапарева баня казвате че е скука ,няма заведения,няма свестни хотели и т.н.Определяте ни като селяни,добре може и така да е,но я кажете колко от вас не ходят на село през уйкенда,всички сте ми толкова смешни,това дали човек е роден в провинцията не определя дали е селянин или не е,определя го начина на мислене,и това какво иска да постигне човек с това,което има.А бе кво се занимавам с вас...........

fallback