Аптеките в страната ще бъдат затворени за един час от 12 часа. Снимка: Булфото
fallback
Аптеките в страната ще бъдат затворени за един час от 12 часа, съобщиха от Българския фармацевтичен съюз. Протестът им е в знак на несъгласие с "непрозрачната политика на здравното министерство, създаваща все по-голям хаос във фармацевтичния сектор". Аптеките, подкрепящи протеста, няма да работят в продължение на най-малко на 1 час. На входовете им обаче ще бъдат поставени указания за най-близката дежурна аптека. Причините за протеста са продължаващата липса на диалог от страна на министерството, незачитането на препоръките на Българския фармацевтичен съюз, както и изключването на съюза от процеса на изготвяне на промени в нормативната уредба. Според фармацевтите политиката на ведомството води към разбиване на един добре функциониращ сектор и ограничаване достъпа на пациентите до лекарства. По думите им в момента има сериозна опасност и от създаване на ценови хаос. От министерството на здравеопазването обаче коментират, че няма никакви основания за създаване на хаос, свързан с цените на лекарствата у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

преди 16 години

айде тия айдуци и лапачи да не се оплакват много много - Господ ще ги накаже - не може да печелиш и то със зверски надценки от нещастието на хората

9

Хапчо

преди 16 години

Никой не иска да си даде хляба! Има ли Не-фармацевт,който да вярва на всички оплакваия от страна на собствениците на аптеки, че ще фалират, няма да имат оборотни следства и т.н?

8

zip

преди 16 години

с измисления си герой "караславов" ? ? ?

fallback