Международните летища София, Бургас, Пловдив и Горна Оряховица са отворени и работят нормално. Летище Варна е затворено поради обледеняване на пистата, извършват се дейности по почистването й, съобщиха от Министерството на транспорта.

Пристанищата работят при зимни условия. Температурата на водата е 0° С, което е предпоставка за намаляване на ледохода по река Дунав. Днес няма ледоход при Видин, а при Силистра е 40%.

Температурата на въздуха е -10° С. Речно пристанище Русе е затворено поради тежката зимна обстановка и се извършват дейности по почистването на снега.

Всички влакове се движат с малки закъснения. Три международни влака се движат с закъснения между 60 и 120 минути, реализирани преди да влязат на българска територия. Международен влак София-Кулата-Солун се движи със закъснение поради повреда на пантограф, който ще бъде ремонтиран на гара Дупница за около 30 минути.

Към всички експресни и бързи влакове са прикачени допълнителни вагони поради увеличения брой желаещи да пътуват с БДЖ. Експрес Чайка (Бургас-София) се движи към момента с 36 минути закъснение и се очаква да пристигне в София към 11.45 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase