Всеки от муфлоните пристига със сертификат. Снимка: santour.ru
fallback
Двайсет елитни муфлони внесе Държавната дивечовъдна станция "Женда" в Кърджали от остров Бриони, Хърватия. Животните са били поръчани от Държавната агенция по горите още през миналата година, отглеждани са при естествени условия на острова. Вкарваме нов генофонд за опресняване на кръвта на популацията и за отдалечаването на близкородственото размножаване, каза директорът на станцията Фикри Рамаданов. Първата популация муфлони у нас е внесена преди трийсетина години от Унгария, животните са разселени на остров в язовир "Студен кладенец". Пет от сегашните муфлони са мъжки - на възраст от две до пет години. Останалите са женски, от които 90 на сто са майки. Всяко от животните пристига със сертификат. Преминали са през граничната инспекция по ветеринарен контрол, взети са им кръвни проби за изследване за бурцелоза. Ще бъдат под карантина месец и половина, след което ще бъдат пуснати при останалите муфлони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

муфлон

преди 16 години

Айде бате Наско вади пушката и им покажи как отстрелваме червени муфлони

10

Luboto

преди 16 години

такива кукумицини като тебе са ми любими. Предлагам да си организираме лов за луди и да почнеме от тебе. Ей тва е най-големия проблем в България.

9

кадавър

преди 16 години

супер, че някой прави и такива неща и му пука за природата в бг... само да не ги натровят с миша отрова като онази лама!!

fallback