Пътищата в страната са проходими при зимни условия, температурите са между минус 1 и плюс 6 градуса, информира Изпълнителна агенцията "Пътища".

Пътните настилки са преобладаващо сухи, като в усойните и високите места са мокри, заснежени и заледени. Пътните служби ги почистват и опесъчават.

Затворени за целия зимен сезон са проходите Етрополе-Златица, Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена, Върбица, както и пътищата Белово-Юндола и Шипково-Рибарица.

Поради свлачища временно са затворени за всички автомобили пътищата Раднево-Гълъбово, Велико Търново-Арбанаси, Гоце Делчев-Абланица, Загражден-Белица, Никопол-Черквица.

По същата причина е невъзможно движението на товарни автомобили по пътя Шумен-Смядово, в участъка Вехтово-Друмево.

По пътищата Асеновград-Смолян, Кричим-Девин, София-Самоков, Ребърково-Люти Доли и на околовръстния път на София край Казичене движението е разрешено само в едното платно заради свлачища.

По наводнения път Ихтиман-Мухово-язовир "Тополница" водачите трябва да шофират с повишено внимание.

Временно е затворен пътят Е-79 в участъка Даскалово-Долна

Диканя. До 29 април обходът е Перник-Радомир-Червена могила-Долна Диканя и обратно.

Всички моторни превозни средства трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, през проходите Петрохан, Рожен, Пампорово, Превала и по пътя Батак-Доспат.

Товарните автомобили трябва да бъдат с вериги и без ремаркета по пътя Велинград-Сърница.

Товарните автомобили трябва да бъдат без ремаркета и полуремаркета по пътя Сливен-Ичера. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Арда-Горна Арда.

Поради мъгла, до 100 метра е намалена видимостта в района на Омуртаг и Полски Тръмбеш; до 150 метра - в района на областите Разград и Велинград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase