По пистите в ски център "Мечи чал" в Чепеларе ще бъдат монтирани камери, които ще осигуряват он-лайн информация за условията за ски, съобщиха от хотелиерското сдружение в града. С кадри от камерите в реално време, всеки скиор ще получава визуална представа чрез интернет сайт какво е състоянието на пистите.

Пускането в действие на системата от камери се планира след 10 февруари, уточниха от сдружение "Мечи чал". Видео информацията, както и данни за нивото на снежната покривка, температурата и скоростта на вятъра ще се визуализира в туристическия информационен център в Чепеларе.

Достъп до информацията ще има и чрез интернет, така че всеки турист да наблюдава директно какви условия предлагат пистите в даден момент. Монтирането на системата се финансира по проект на хотелиерското сдружение и община Чепеларе в партньорство с Швейцарска агенция за развитие и сътрудничество.

Около 50 на сто от туристите в Чепеларе са предпочели курортния град след реклама по интернет. Това показва маркетингово проучване на хотелиерското сдружение. Всеки втори клиент на хотелите и ски центъра "Мечи чал" е информиран за възможностите на курорта именно от сайтове в глобалната мрежа. Хотелиерският бизнес в града разчита изцяло на неорганизирани туристи, преобладаваща част от които резервират места също чрез интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase