Министърът на транспорта Петър Мутафчиев получи днес във Видин разрешително за строеж на цялата инфраструктура на българска територия към Дунав мост - 2. Документът беше връчен от заместник - министъра на регионалното развитие и благоустройството Савин Ковачев. Това стана при откриването на офис на звеното за изпълнение на проекта "Изграждане на нов граничен комбиниран (пътен и железопътен) мост над река Дунав при Видин - Калафат" във Видин.

С този документ се полага началото на строителството на първи етап и строителните работи, които осигуряват подхода към моста. Строителството на цялата техническа инфраструктура на обекта може да започне от утре, уточни Ковачев, който е упълномощен от министъра на регионалното развитие и благоустройството да връчи документа.

Това е първият документ, който ще влезе в архива на Звеното за изпълнение на проекта, уточни министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

На тържеството за откриването на новия офис присъстваха и заместник-министърът на транспорта Весела Господинова, народните представители Михаил Миков, Надя Антонова, Борис Николов, Иван Иванов, Йордан Мирчев, областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов и кметът на Видин доктор Иван Ценов.

Офисът е разположен в центъра на Видин на площ от 300 кв.м. В него ще има осигурени пет работни места. 90 000 лв. са вложени в ремонта на сградата и 70 000 лв. са изразходвани за оборудване на офиса.

След завършване на строителството на моста, офисът ще бъде трансформиран в агенция за поддръжката и експлоатацията на Дунав мост - 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase