През следващото денонощие съществена промяна на времето не се очаква. През нощта ще е ясно и тихо. През деня ще е предимно слънчево и горещо. В следобедните часове над планините от западната половина на страната ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми.

В Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури – между 33 и 38°. За София около 33°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб, до умерен вятър от изток-югоизток. Дневните температури на въздуха ще достигнат 29-32°. Температура на морската вода по крайбрежието – около 27°.

Изгледи за 4 и 5 август

В петък времето ще остане горещо и предимно слънчево с временни увеличения на облачността над западните и планинските райони, но само на отделни места е възможно да превали и прегърми.

Максимални температури между 33 и 38°. В събота над северозападната част от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и усилване на вятъра.

Възможни са интензивни валежи и градушки. Максималните температури ще се понижат с 5-7 градуса. Над останалата част от страната времето ще остане предимно слънчево, но през нощта срещу неделя и там ще превали и прегърми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase