Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Интер и Ювентус завършиха 4:4 в най-зрелищния мач от началото на сезона в италианската Серия А. Двата гранда изнесоха истински голов спектакъл на "Джузепе Меаца" в Милано в голямото дерби на италианския футбол.

Двубоят премина през редица обрати, като Интер се виждаше краен победител в средата на втората част, когато водеше с 4:2, но влезлият като резерва за Юве Кенан Йълдъз донесе точка за торинския колос с два късни гола.

Интер поведе в 15-ата минута, когато Пьотр Желински вкара дебютния си гол за тима с точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение на капитана на Ювентус Данило срещу Маркюс Тюрам.

Пет минути по-късно Душан Влахович възстанови равенството с първия си гол на "Джузепе Меаца", а в 27-а минута Юве поведе с попадение на Тимъти Уеа след великолепен пробив от дясно на Консейсао.

Интер набързо осъществи нов обрат в рамките на две минути след майсторски удар на Хенрих Мхитарян извън наказателното поле в 35-а минута и втора реализирана дузпа от Желински в 37-ата.

Дензъл Дъмфрис покачи на 4:2 за Интер с удар по диагонал ав 53-а минута, а в следващите минути Лаутаро Мартинес пропусна да довърши съперника.

В 61-а минута треньорът на Юве Тиаго Мота пусна в игра Кенан Йълдъз и този ход се оказа успешен.

Йълдъз намали на 3:4 с диагонален удар в 71-а минута, а в 82-а минута бе точен за крайното 4:4.

Интер остава втори в класирането с 18 точки, а Ювентус е трети с точка по-малко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback