Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на Роджър Федерер, който бе наставник и на най-добрия ни тенисист Григор Димитров – Петер Лундгрен, почина на 59-годишна възраст.

Шведът достигна номер 25 в световната ранглиста по време на състезателната си кариера, а като треньор изведе Федерер до дебютната му титла от Големия шлем – Уимбълдън 2003. Според The Express, Лундгрен е страдал от диабет преди смъртта си.

Синът на шведа Лукас и дъщеря му Юлия потвърдиха кончината му с пост в социалните мрежи. „Почивай в мир, татко. Един от най-добрите за съжаление ни напусна твърде рано. Треньор, играч, приятел, баща. Вдъхновение и подкрепа за мнозина, както на корта, така и извън него. Спомените за теб ще живеят вечно“.

Лундгрен беше наставник на нашия Григор Димитров. Освен това той бе треньор на шампионите от Шлема Стан Вавринка и Марат Сафин, както и на Марсело Риос и Маркос Багдатис. През 2020 той се завърна в Швеция.

Лундгрен загуби левия си крак през октомври миналата година, след като получи тежка фрактура и пострадалото място беше инфектирано и се наложи ампутация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase