Снимка: БГНЕС
fallback

Левият халфбек Фабиан Нюрнбергер е извикан в националния отбор на България за първи път и ще бъде на разположение на българския селекционер Илиан Илиев за мачовете с Беларус и Северна Ирландия, които ще се играят в началото на септември.

Нюрнбергер беше забелязан и поканен да играе за България още при селекционера Георги Дерменджиев, бюрократични спънки бавеха издаването на български лични документи.

Футболистът, чиято майка е българка от Стара Загора, може да играе по целия фронт от ляво – ляв защитник, ляв халф или крило. До момента е носил екипа на Нюрнберг във Втора Бундеслига, а от лятото на 2023-а година е състезател на Дармщат. От останалите играещи зад граница българи липсва Лукас Петков, който играе за германския Гройтер Фюрт. Също така в групата не присъства и Йоан Стоянов, който се състезава за израелския Апоел (Беер Шева).

Липсва и бранителят на италианския Специя Петко Христов.

На 5 септември "лъвовете” гостуват на Беларус в унгарския град Залаегерсег, а на 8 септември са домакини на Северна Ирландия на стадион “Христо Ботев” в Пловдив.

Ето и пълния списък с повиканите легионери:

Димитър Митов (Абърдийн, Шотландия), Симеон Петров (Шльонск, Полша), Алекс Петков (Шльонск, Полша), Валентин Антов (Кремонезе, Италия), Фабиан Нюрнбергер (Дармщат, Германия), Георги Костадинов (АПОЕЛ Никозия, Кипър), Светослав Ковачев (Ахмат, Русия), Илия Груев (Лийдс, Англия), Филип Кръстев (Цволе, Нидерландия), Кирил Десподов (ПАОК, Гърция), Мартин Минчев (Ризеспор, Турция), Георги Минчев (Юмраниеспор, Турция).

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 4 седмици

Да се прекръсти на Филчо Найденов.

1

Анонимен

преди 4 седмици

Бяхме забравили, че имаме национален отбор това лято.Колко хубаво беше.Уви, реалността е тук, има национален отбор.Ще му се смеем ли и тая есен, ще уволнят ли Илиан още началото на зимата.

fallback