Снимка БГНЕС

Карлос Насар беше щастлив, но не изглеждаше особено изненадан от спечелената олимпийска титла в категория до 89 килограма на вдигането на тежести.

Той отвя конкуренцията с разлика от 14 килограма пред втория Йейсон Лопес (Колумбия), поставяйки и два световни рекорда - в изтласкването и в двубоя, предаде БНР.

"Дойдох тук като фаворит. Очакванията определено тежаха и ми олекна, че вече мина това състезание и успях да си застана зад думите. Няма шега, както Казвам, правя това, което казвам, и се прибираме с гордо вдигната глава. Трябва да разберем, че ние сме българи и винаги трябва да говорим със самочувствие. Смазах ги с това, че съм българин, с това, че съм уверен, с това, че съм  силен и цяла страна стои зад гърба ми и ме подкрепя", заяви Насар.

"У дома и стените помагат. Беше хубаво, че състезанието е на мястото, където съм роден. Да бях аз си го наредил така, нямаше така перфектно да го направя. Невероятно е", добави той.

„Това още повече ми напълни душата. Такава пълна зала, толкова големи хора да дойдат да те уважат. Само да ти е кеф да вдигаш", обясни щангистът.

Той посвети титлата на бившия си треньор Илиян Илиев, който почина внезапно в края на 2022 година. "Този медал е за моя треньор, който загина преди две години. Искам да кажа на цяла България, че той успя, а не аз", каза тежкоатлетът.

Насар си поставя високи цели и иска да печели всяко състезание в което участва.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase