Снимка БГНЕС
fallback

Не е доволен от бронза Хавиер Ибанес. Кубинският боксьор, състезаващ се за България, показа силна игра срещу киргизстанеца Мунарбек Уулу, но въпреки че спечели залата на своя страна, победата бе присъдена на съперника. Съдийските карти дадоха 1:4 гласа за противника на Ибаниес на полуфинала при 57-килограмовите.

Под наставленията на Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров нашият боксьор изигра добър двубой, а съперникът му бе освиркан от трибуните.

Срещата на централния корт „Филип Шатрие“ в комплекса „Ролан Гарос“ се игра при сериозен интерес и близо 10 хиляди зрители. Но въпреки смелата си игра, Хавиер бе лишен от мач за златото. И след двубоя не скри разочарованието си.

„Не съм доволен от този резултат – обяви боксьорът. - Доволен съм от играта си, дадох максимума от себе си, слушах треньорите през цялото време и вярвам, че спечелих. Приемам, че първия рунд е бил 3:2 за него, но след това във втория трябваше да дадат за мен, а третият е категорично 5:0 за мен. Това смятам аз. Публиката също усети това и чух, че не са доволни. Но съдиите дадоха в друга посока. Не съм доволен от този бронз. Аз заслужавах да отида на финал и да взема минимум сребро. Щастлив съм от цялостното си представяне, но не и от този резултат. Всички видяха какво стана, няма какво толкова да кажа.“

Националът ни заяви, че играе за България и не мисли да спира: „Сега ми предстои малко почивка, но имам желание да продължа да играя за България и да съм част от националния отбор. Лос Анджелис е далеч, но вече се вижда зад ъгъла. Освен това имам да си взема златния медал там.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback