Снимка: Lap.bg

Лудогорец постигна ценен успех с 2:1 като гост на Карабах в първи мач от третия квалификационен кръг в Шампионската лига.

След доста борба през първото полувреме, в 56-тата минута Гомес центрира на втора греда, където Диниш Алмейда беше оставен непокрит. Централният защитник на Лудогорец стреля силно с глава и прати топката в мрежата, като не остави никакви шансове за намеса на Фабиан Бунтич.

Звездата на Лудогорец Бърнард Текпетей получи контузия в 61-вата минута и се наложи да бъде изнесен от терена на носилка.

След бързо изпълнение на странично хвърляне в полза на Карабах четири минути след това Ясин Бензиа се извиси над всички и би с глава, а Бонман отрази. Последва добавка от страна на Жуниньо и той успя да възстанови равенството в двубоя.

В 84-ата минута Квадво Дуа беше изведен сам срещу Фабиан Бунтич, но стражът на Карабах спаси удара му. Три минути след това Лудогорец достигна до ценния успех. Гомес центрира и Кайо Видал с глава реализира решителния гол в двубоя.

Разградчани устояха на финалния натиск на азербайджанците, печелейки важен аванс преди втория мач, който ще се проведе в Разград от 21:00 часа на 13 август.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase