Снимка БГНЕС, архив

Полицаи, ангажирани с Олимпиадата в Париж, разкритикуваха непоносимите условия на живот в студентското общежитие, в което бяха настанени.

Според източника в стаята има много паразити. Освен това нямало как да се затопли храната.

„Някои от полицаите се сблъскаха с редица неудобства. Оказа се, че в общежитията има хлебарки. Трябваше да помолим администрацията да извика унищожители“, каза Рик Хенри, специален съветник на водещия полицейски синдикат във Франция, Националния полицейски съюз.

По думите му ръководството на националната полиция е реагирало много бързо. Оказа се обаче, че в общежитията все още има мишки, има и проблеми с канализацията. Полицията беше настанена в редица хостели в покрайнините на Париж, както и в самия град. В студентско общежитие в 18-ти район служителите на реда се натъкнали и на проблем с дървеници.

По-рано беше съобщено, че повече от 2 хиляди полицаи и жандармеристи от цял ​​свят са пристигнали във Франция, за да подсилят силите на реда по време на Олимпийските игри. Охраната на церемонията по откриването на Игрите през 2024 г. се осигуряваше от 50 хиляди полицаи и 18 хиляди военнослужещи. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase