Снимка: БГНЕС
fallback

Двукратният олимпийски шампион по спортна гимнастика Карлос Юло от Филипините ще получи апартамент от правителството и доживотно осигурена доставка на рамен (ястие с нудли) за представянето си на Игрите в Париж, съобщи телевизия NBC.

Спортистът ще бъде награден с двустаен апартамент на стойност 415 хиляди долара, парична награда в размер на 173 хиляди долара от Спортната комисия на Филипините и още 52 хиляди долара от Камарата на представителите на страната. Спортистът ще може да се консултира безплатно с гастроентеролог и при необходимост да си направи колоноскопия след навършване на 45 години.

На Олимпиадата в Париж Юло спечели финалите на земя и на прескок при мъжете. Той стана едва вторият спортист в историята на тази страна с олимпийски медал. Преди това Идилин Диас взе златото в категория до 55 килограма при жените на турнира по вдигане на тежести в Токио преди три години. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 месец

В нормалните държави така се прави,а при нас само кражби и парите отиват по друго направление

22

mne

преди 1 месец

А на жената дадоха ли апартамент?

21

Анонимен

преди 1 месец

Такива "хранителни" награди предлагат и други държави. Преди време една от руските тежкоатлетки заради спечелено първо място беше наградена от собственика на частен цех за колбаси с правото доживот да яде безплатни такива. Бяха я поканили да отиде да си избере какви видове да й бъдат доставяни периодично. Доколкото си спомням, в близкото минало и африканска държава беше дала такива бонуси на свои състезатели.

fallback