Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Парижката прокуратура започна разследване на киберзаплахи срещу режисьора на церемонията по откриването на Олимпийските игри Тома Жоли, съобщи агенция RMC Sport.

Жоли подаде жалбата в полицията поради заплахи в социалните мрежи, свързани с предполагаемия му израелски произход и сексуална ориентация. Националният център за борба с онлайн омразата към Парижката прокуратура извърши първоначален анализ на изпратените съобщения и прехвърли материалите на Централната служба за борба с престъпленията срещу човечеството.

По време на церемонията по откриването на игрите в Париж на 26 юли беше демонстрирана провокативна картина на произведението на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“. Освен това на събитието възникнаха някои инциденти: олимпийският флаг близо до Айфеловата кула беше окачен на обратно, а дикторите на стадиона обявиха, че спортистите от Република Корея са представители на КНДР.

Някои фрагменти от представлението бяха широко разпространени в социалните мрежи, а съдържанието им предизвика дискусии. По-специално унгарският премиер Виктор Орбан каза, че церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж показва липсата на идеи на Запада относно културата и обществения морал./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 месец

Ами, сега сигурно ще се изтъпанчи Макарона, за да го защити и да ни обяснява, че този е гордостта на Франция и това мислят всички французи.Това само може да ме накара да си пусна първите 30 минути от Уасаби на Люк Бесон.И, да - не всички французи обожават Жоли - има и такива, който си задават въпроси, следователно мислят.

34

Хитър джендър тактик

преди 1 месец

Браво! Много хитър третополов номер. Обратната отрицателна тактика на Обратния Джули. Сега всички го знаят и говорят за него. Стана известен по цял свят за един ден. Обратните като него го обожават, нормалните го проклинат .... 100% внимание мъм бездарната му особа. Какво като някои го псуват, почесва се щастливо по гъ**за и му дреме на кафявата дупчица. Само половин час прди това фиаско с Олимпийското представление НИКОЙ на тази планета не го познаваше. А сега.......

33

19

преди 1 месец

Все едно не просто се обичат помежду си, ами искат да отмъстят на жените, да ги надвият нещо. Не ми харесва

fallback