Виктория Томова ще изиграе втория си мач на Игрите. Снимка: Lap.bg

Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева ще се бори за призовите места в надпреварата по сабя на Олимпийските игри в Париж в понеделник, 29 юли.

Състезанието, което ще се проведе под грандиозния покрив на Гран Пале във френската столица, започва в 11:25 часа българско време, а мачът на Илиева от първия кръг срещу японката Риса Такашима ще стартира в 12:40. Битките продължават цял ден до определяне на медалистите, като финалът е насрочен за 22:45.

Джудистът Марк Христов ще срещне Александър Хюсеин в мач от първия кръг на категория до 73 килограма. Състезанието стартира в 11:00 часа, а двубоят на Христов е осми в програмата.

Вторият си мач в Париж ще изиграе боксьорът Радослав Росенов. Надеждата ни за медал в категория до 63,5 килограма ще премери сили с водача в схемата Уайът Санфорд от Канада от 12:48 часа в мач от осминафиналите.

В 10:15 стартира отборната надпревара на 10 метра въздушен пистолет с участието на Антоанета Костадинова и Кирил Киров. Участват 17 тима, като първите четири в квалификациите ще се борят за медалите в директни битки.

Габриела Георгиева ще плува в трета серия на квалификациите на 100 метра гръб от плувния олимпийски турнир. Пресявките започват в 12:13 часа, а най-добрите 16 времена продължават към полуфиналите.

Мачът си от втория кръг на тенис турнира ще изиграе Виктория Томова. Най-добрата ни тенисистка при жените победи полякинята Магдалена Фрех в първия си двубой в неделя вечерта и ще играе с 11-та в схемата Ема Наваро от САЩ не преди 14:15 часа.

Програма на българското участие за понеделник, 29 юли:

10:15, Антоанета Костадинова и Кирил Киров, Спортна стрелба, 10 метра въздушен пистолет отборно

11:00, Марк Христов - Александър Хюсеин (Джибути), Джудо, категория до 73 кг, осми мач в програмата

12:13, Габриела Георгиева, Плуване, 100 метра гръб, трета серия

12:40, Йоана Илиева - Риса Такашима (Япония), Фехтовка, сабя

12:48, Радослав Росенов - Уайът Санфорд (Канада), Бокс, категория до 63,5 кг, осминафинали.

14:15, Виктория Томова - Ема Наваро (САЩ), Тенис, втори кръг

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase