Снимка БГНЕС

Рами Киуан разгроми с пълно единодушие поляка Дамиан Дурхач в първия кръг на категория до 71 килограма на олимпиадата в Париж. Така следва бой с Шанън Дейви (Австралия), който миналата година идва на турнира "Странджа" и отпадна в първия кръг.

Рами започна леко колебливо и в първия рунд трима то съдиите дадоха предпочитание на съперника му. След това обаче българинът влезе в играта си и взе безапелационно другите две части. Съперникът му опита и нечиста игра, като получи две официални предупреждения.

"Познавах го много добре. Правили сме спаринги и с нищо не ме изненада. Наистина влязох малко колебливо, но сякаш усетих не само хората в залата, но и тези пред екраните. След втория рунд всичко си дойде на мястото", сподели боксьорът от Червен бряг.

"Не знам много за следващия си съперник. Не е излизал много от Австралия. Сега ще го гледам на видео и ще се подготвя за боя. Ще съм по-спокоен и продължавам да се боря за златото", допълни Рами.

Треньорът ни Жоел Арате също бе доволен от представянето на Рами. "Само в първия рунд имаше колебание", заяви кубинецът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase