Снимка БГНЕС

Тенис легендата Рафаел Надал напомни за себе си и показа, че все още не е за отписване. 38-годишният испанец се класира за своя 131-ви финал в ATP Тура и първи от Ролан Гарос 2022 насам.

Той демонстрира непреклонния си дух и непоколебимост, преодолявайки Дуйе Айдукович с крайното 4:6, 6:3, 6:4 в двубой, продължил 2 часа и 12 минути.

Този успех осигури на Матадора възможността да се бори за титлата на ATP 250 турнира в шведския град Бощад.

В началото на двубоя Надал имаше проблеми и изглеждаше невъзстановен от 4-часовата битка с Навоне от предния ден. Хърватинът пък бе изключително свеж и спечели първия сет.

Във втория сет Айдукович отново осъществи пробив още в първия гейм, но това само подбуди бойния дух на Надал. Испанецът започна да изпълнява своя марков форхенд по правата и завършваше точки в близост до мрежата, което доведе до два пробива в негова полза и изравняване на сетовете.

В третия сет Надал стартира перфектно, впечатлявайки с контраатаки и феноменална защита. Айдукович, загубил вяра в себе си, допусна множество грешки, което позволи на Надал да поведе с двоен пробив при 3:0. Хърватинът обаче се съвзе и направи геймовете 3:3, но емоциите явно го надвиха, тъй като предприе необмислени атаки към мрежата и отново загуби подаването си.

С победата Надал си осигури място на финала в Бощад, където ще се изправи срещу Нуно Борхес или Тиаго Аугустин Тиранте. Ангажиментите му на корта за деня обаче не приключват, тъй като предстои мач в двойковата надпревара с Каспер Рууд срещу бразилците Рафаел Матош и Орландо Луз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase