Снимка БГНЕС

Националният отбор по футбол на Аржентина победи Еквадор с 4:2 и се класира на полуфиналите на турнира Копа Америка, след като вратарят Емилиано Мартинес спаси два удара от бялата точка след равенство 1:1 в редовното време.

Лисандро Мартинес откри резултата за световните шампиони, но Кевин Родригес изравни в добавеното време. Според регламента на тазгодишния турнир, в елиминациите няма продължения, освен на финала, така че двата отбора се насочиха право към изпълнение на наказателни удари, предаде БТА.

Лионел Меси удари греда при първия удар за аржентинците, но секунди по-късно Мартинес отрази дузпите на Анхел Меня и Алан Минда. Хулиан Алварес, Алексис Мак Алистър, Гонсало Монтиел и Николас Отаменди пък се разписаха при следващите четири изпълнения на аржентинците, които се класираха на полуфиналите и ще срещнат победителя от мача Венецуела - Канада.

"При дузпи нашият отбор вярва сляпо на вратаря и виждаме причината. Той показа защо това е така дори и след пропуска на Лео, което би обезкуражило всеки друг. Не е приятно да печелиш по този начин, но сме щастливи", заяви аржентинският селекционер Лионел Скалони след края на мача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase