Снимка: Dayana Popova PR specialist

Трима българи продължават към втория ден на напрегнатата Световна купа на KWU SENSHI за аматьори. Атанас Личев, Митко Илиев и Тодор Георгиев ще се качат на ринга и утре, 5 юли, когато ще се проведат полуфиналите на турнира. Той ще започне от 12:30 часа в Камчия и ще определи кои ще бъдат 10-имата финалисти, които ще участват на бойната галавечер SENSHI 22 на 6 юли в Св. Св. Константин и Елена, където ще бъдат определени и новите носители на шампионските пояси от Световна купа KWU SENSHI за аматьори.
 
Полуфиналите на турнира може да проследите на живо в YouTube канала на SENSHI. Всички резултати от първия ден на KWU SENSHI World Cup за аматьори може да откриете тук.
 
С нокаути, изненадващи обрати и много боен хъс премина първият ден от Световната купа KWU SENSHI за аматьори. Първа българска победа даде Атанас Личев (България), който надви над Богдан Куриман (Румъния) в категория 80 кг. Митко Илиев (България) успя да зарадва местната публика с успех над Александър Тронягин (Казахстан) в същата категория. В същото време други двама родни представители от същата категория отстъпиха пред опонентите си. Унгарецът Гергели Гондос победи Божидар Георгиев от България, а Тристан Тейлър (Ямайка) се справи с Кристеан Добрев (България).
 
В категория 75 кг Димитър Митев (България) отстъпи пред Мануел Менендез (Испания), а
Орхан Мамадов (Италия) победи Момчил Георгиев (България) с нокаут в първия рунд при 85-килограмовите. В същата категория Рикардо Лучеи (Бразилия) пък отстрани Иван Христов (България),  Никита Гарас (Казахстан) предложи една от големите изненади срещу Кристиян Дойчев (България). Двамата сътвориха може би най-интересният мач на 1/4-финалите в турнира, но казахстанецът продължи напред след допълнителен рунд.
Най-бързият нокаут дойде в последната среща за вечерта, когато Пабло Молина (Аржентина) спря Зарко Василев (България) в рамките на първата една минута от срещата.
 
Полуфиналите на Световна купа KWU SENSHI за аматьори продължава на 5 юли с 10 двубоя, а финалите ще се проведат на бойната галавечер SENSHI 22 на 6 юли от 18:30 часа в Св. Св. Константин и Елена. Билети за бойното шоу се продават в мрежата на Eventim.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase