Остава ден до началото на дългоочакваната Световна купа KWU SENSHI за аматьори, която ще изправи на ринга състезатели от 18 държави един срещу друг в тежки двубои по пътя към златните медали. Големият турнир започва на 4 юли в 10 часа в Камчия.

Световната купа за аматьори KWU SENSHI за мъже ще се проведе в 5 категории: -70, -75, -80, -85 и -90 кг, в рамките на три последователни дни, започвайки с напрегнати елиминации и полуфинални битки на бойците, които ще дадат всичко от себе си. Те ще се  съревновават по правилата KWU SENSHI, които включват удари с лакти и хвърляния.

За първите места ще се състезават общо 40 души, като най-добрите от тях, които стигнат до финалните етапи, освен медали, купи и парични награди, ще имат безценната възможност да се качат на професионалния ринг на SENSHI. Финалите на Световна купа KWU SENSHI за аматьори ще се разиграят на 22-ото издание на международната бойна галавечер SENSHI на 6 юли от 18:30 часа на плажа пред ресторант “Море” в Св. Св. Константин и Елена като допълнение към бойната карта, която веригата е подготвила за публиката.

Турнирът се организира от Международната професионална лига на KWU и ще се проведе в рамките на 18-ия Международен лагер по бойни спортове в Камчия, който стартира на 1 юли и ще продължи до 7 юли включително. Лагерът е единствен по рода си в световните бойни спортове. Тази година в него ще се включат близо 2000 участници от цял свят, които ще имат възможност да тренират кикбокс, киокушин, кудо, иайдо с едни от най-големите имена в бойните спортове като шихан Акира Масуда, шихан Семи Шилт и Ернесто Хуст, Алберт Краус, световноизвестните бойни майстори шихан Франсиско Фильо, шихан Глаубе Фейтоса, сенсей Евертън Тейшейра, сенсей Тариел Николейшвили и сенсей Захари Дамянов.

Живото излъчване на квалификациите и полуфиналите може да проследите в YouTube канала на SENSHI.

Световна купа KWU SENSHI за аматьори се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase