Снимка БГНЕС

Третата в световната ранглиста на тенисистките Арина Сабаленка се оттегли от Откритото първенство на Великобритания заради контузия на рамото малко преди първия си мач в надпреварата днес, съобщиха организаторите на Уимбълдън.

Полуфиналистката от миналия сезон, която беше поставена под номер 3 в схемата, не можа да се възстанови от контузията в гърба, получена по време на четвъртфиналите на турнира в Берлин срещу рускинята Анна Калинская.
 
"С разбито сърце трябва да ви съобщя, че няма да мога да играя в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания. Направих всичко възможно да бъда готова, но за съжаление рамото ми не ми помогна това да се случи", обяви състезателката от Беларус в социалните си мрежи.

"Натиснах до абсолютния предел на днешната си тренировка, но от екипа ми ми съобщиха, че ако играя, нещата ще станат по-зле. Този турнир означава много за мен и обещавам, че ще се върна по-силна от всякога следващата година", добави тя.

"Щастливата губеща" от квалификациите Ерика Андреева, сестрата на Мирра Андреева от Русия, ще замени Сабаленка в схемата на турнира и ще се изправи срещу Емина Бектас (САЩ) в първия кръг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase