Снимка: БГНЕС/EPA

Александър Везенков ще има нов отбор! Най-добрият баскетболист на България бе трейднат от Сакраменто Кингс в Торонто Раптърс след само един сезон с "кралете".

Новината обяви журналиста на ESPN Адриан Вожнаровски, който предаде, че Кингс продават Везенков и Девион Мичъл и 45-ия пик в Драфта на "динозаврите" в замяна за Джейлън Макданиелс. Репортерът на калифорнийци Шон Кънингам добави, че Сакраменто изпраща втори пик в Драфта през 2025 от Портланд Трейл Блейзърс като част от сделката.

След като блесна с изявите си в Евролигата, Везенков подписа договор със Сакраменто. Българинът рядко получаваше шансове за изява от старши треньора на „кралете“ Майк Браун, а за капак пропусна и близо 30 двубоя заради проблеми с глезена. За 42 мача миналия сезон, Везенков вкара 5.4 точки при 44% стрелба от полето и 37.5% от тройката, добавяйки 2.3 борби за средно 12.2 минути на паркета.

Наскоро се появиха информации, че самият Везенков е поискал трейд, а след това те бяха опровергани. Така се повдигна голяма въпросителна около това дали баскетболистът иска да остане в Сакраменто или е готов да премине в друг отбор от НБА. Съществуваше и опцията за завръщане в Европа, където интерес имаше от гръцките грандове Олимпиакос и Панатинайкос.

Вожнаровски подчерта, че трейдът за Кингс е от чисто финансова гледна точка. Освобождавайки се от контрактите на Мичъл и Везенков, отборът е извън данъка върху лукса. Така се отваря и място за нов играч в тима. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase