Снимка: архив, БГНЕС

Брони Джеймс беше избран от Лос Анджелис Лейкърс във втория кръг на драфта на Националната баскетболна асоциация и ще сбъдне мечтата на именития си баща ЛеБрон Джеймс двамата да играят заедно в един отбор.

19-годишният Брони беше информиран за решението на Лейкърс с телефонно обаждане от генералния мениджър на Лейкърс Роб Пелинка.

До момента никога баща и син не са играли заедно в НБА и макар че не се очаква Брони Джеймс да запише много игрови минути в дебютния си сезон в лигата, със сигурност ще бъде специален момент, когато двамата се появят заедно на паркета за първи път.

ЛеБрон беше на 19 години и беше новобранец на годината в НБА, когато сегашната му съпруга Савана роди ЛеБрон Реймоун "Брони" Джеймс младши в Акрон, Охайо през 2004 г.

Брони привлече вниманието на специалистите като играч в гимназията "Сиера Каньон" в Лос Анджелис и в последната си година към него се присъедини по-малкият му брат Брайс, 17-годишен бъдещ играч в НБА.

Миналото лято Брони претърпя сърдечен арест по време на тренировка с баскетболния отбор на Университета на Южна Калифорния и беше поставен в интензивно отделение.

Той получи разрешение да се завърне в отбора през ноември и отбеляза средно 4,8 точки, 2,8 борби и 2,1 асистенции на мач, като играеше гард в единствения си сезон с Троянците.

ЛеБрон Джеймс, най-добрият реализатор в НБА за всички времена и четирикратен шампион, навършва 40 години през декември и навлиза в 22-ия сезон от легендарната си кариера.

Феновете може да видят за първи път Брони с екипа на Лейкърс, когато Лятната лига на НБА стартира в Лас Вегас на 12 юли.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase