Остават броени дни до новото и най-горещо досега издание на професионалната бойна галавечер SENSHI 22. На 6 юли от 18:30 часа плажната ивица на „Св. Св. Константин и Елена“ ще се превърне в арена за гладиаторски битки и ще посрещне елитни бойци от цял свят. Тя ще предложи общо 13 впечатляващи двубоя и огромна доза екшън. На ринга на 22-ото издание от веригата SENSHI ще се проведат 8 професионални срещи, както и финалите на Световната купа на KWU SENSHI за аматьори. Но това не е всичко. 22-ото издание на галата е подготвило още много изненади за феновете на бойните спортове – билети за него може да закупите от мрежата на Eventim.bg.

На 6 юли двама от най-перспективните и обичани български бойци Атанас Божилов и Едуард Алексанян ще защитават своите Европейски SENSHI титли срещу тежки опоненти. Предстои и епично завръщане на друг българин. Драгомир Петров ще направи своето официално завръщане на ринга на SENSHI 22, след като си даде почивка за половин година, а Делян Георгиев ще защитава името си пред опитен бразилец в интересен мач по правилата KWU Open.

От галата са се подготвили и с още много изненади. Специален гост на SENSHI 22 ще бъде едно от най-големите имена в бойните спортове. Директно от Япония за 18-ия Международен лагер по бойни спортове в България пристига Шихан Акира Масуда. Той е известен още като „Последният самурай“ и е 12-ят боец в света, който е преминал през един от най-трудните тестове в карате киокушин „100-те боя“. Изпитанието е създадено лично от създателя на киокушин Масутацу Ояма и в същността си изправя един боец срещу 100 противници в спаринги по 2 минути. С него Ояма искал да създаде такава система, която да позволи на боеца да се издигне над самия себе си, да превърне духа и тялото в стомана, да премине пределите на собствените си възможности и така да стигне до познанието за абсолютната истина. В съвременната история на карате киокушинкай само малцина човека са успели да устоят и да преодолеят теста. Един от тях е Шихан Акира Масуда. През 1991 година той побеждава всичките си 100 противници само за впечатляващите 3 часа и 22 минути. Сред другите големи гости на SENSHI 22 ще бъдат още реферите и инструктори на KWU SENSHI Семи Шилт и Ернесто Хуст, Алберт Краус, световноизвестните бойни майстори Шихан Франсиско Фильо, Шихан Глаубе Фейтоса, сенсей Евертън Тейшейра, сенсей Тариел Николейшвили и сенсей Захари Дамянов.

Не пропускайте
SENSHI 22 – сблъсък на сила, воля и боен дух на плажа под звездите в Св. Св. Константин и Елена на 6 юли от 18:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase