Снимка: БГНЕС

Германският национален отбор страда от нашествие на комари на Евро 2024. Тренировъчната база на германския национален отбор в Херцогенаурах е пълна с насекоми, а футболисти и щаб са се видели в чудо, съобщава "Билд".

"Имаме необичайна напаст от комари. Надяваме се да духа вятър, за да няма твърде много комари наоколо, иначе трябва да влизаме вътре по стаите", призна селекционерът на германците Юлиан Нагелсман.

Причина за нашествието на насекомите е комбинация от големите наводнения в Бавария, последвани от горещините в областта, съобщава БТА.

Същевременно играчите на Бундестима прекарват днешния ден със семействата си в щаба на отбора в Херцогенаурах в очакване на съперника си за осминафиналите на Евро 2024. Половинки и деца на играчите трябва да напуснат лагера на Бундестима до вечерта и тогава фокусът се насочва към първия сблъсък от фазата на елиминациите.

Същевременно анкета на „Билд“ показа, че привържениците на германския национален отбор предпочитат Никлас Фюлкруг пред Хавертц на върха на атаката на Бундестима.

Германците се класираха на първо място именно благодарение на Фюлкруг, който се разписа в добавеното време за равенство 1:1 срещу Швейцария. Нападателят на Борусия Дортмунд вече има 2 гола на европейското, докато Хавертц се разписа само веднъж.

В анкетата на Bild за предпочитан титуляр в центъра на атаката се включиха над 160 хиляди души. Близо 90% от тях гласуваха в полза Фюлкруг пред Хавертц, който не просто не оправдава очакванията, а и се представя далеч под тях. Статистиката сочи, че няма футболист на европейското първенство с повече удари към вратата от Хавертц, който обаче вкара само една дузпа. Това се случи при 5:1 срещу Шотландия.

Фюлкруг е по-бавен от нападателя на Арсенал, но е по-висок, по-мощен и по-добър в играта с глава, пише агенция Ройтерс. Той има два гола от три удара на Евро 2024 и по-умело пази топката, когато се чака включване от полузащитата или от крилата.

"Фюлкруг има шанс да бъде титуляр, но той не е по-голям от този на Кай", отговори Нагелсман на въпрос относно стартовата позиция на осминафиналите. Той предупреди, че първо трябва да разбере кой ще бъде съперник на германците, преди да избира титулярен състав.

Бундестимът ще играе срещу втория в група С, който ще бъде определен по-късно днес от дуелите Англия - Словения и Дания - Сърбия. В момента на тази позиция са датчаните.

Фюлкруг, който е на 31 години и бивш съотборник на Илия Груев във Вердер Бремен,  дебютира за Германия през 2022. Той има 13 гола в 19 мача и вкарва средно на 57 минути с националната фланелка. Хавертц изигра първия си мач през 2018 и има 17 гола в 49 двубоя - по един на всеки 182 мача.

Всички новини около европейското първенство по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase