Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна победи Словакия с 2:1 в мач от група „Е“ на Европейското първенство по футбол. Словаците откриха резултата в 17-ата минута, когато Иван Шранц бе точен със своя втори гол в състезанието. Микола Шапаренко изравни за украинците в 54-ата минута, а Роман Яремчук донесе победата в 80-ата минута.

 Така Украйна излезе на втора позиция с актив от 3 точки, а Словакия е на трето място също с 3.

Другата среща от групата противопоставя Белгия и Румъния, като срещата е утре от 22:00 часа.

Словакия стартира много силно срещата и създаде няколко отлични ситуации пред противниковата врата. В 10-ата минута Лукаш Хараслин бе изпуснат на задна греда и отправи удар от въздуха, но вратарят на Украйна Трубин направи майсторско спасяване.

Секунди по-късно Иван Шранц стреля по земя, като и този път Трубин се представи на ниво. 

Словаците продължиха да търсят настоятелно попадение. В 16-ата минута Давид Ханцко изпълни пряк свободен удар от дистанция, а украинският страж записа поредно спасяване. Все пак в следващата атака усилията на хората на Франческо Калцоне се увенчаха с успех. Хараслин намери Шранц, който с глава прати топката в мрежата на Украйна.

След попадението ролите на терена се размениха. Футболистите на Серхий Ребров тръгнаха уверено напред и Михайло Мудрик пропусна сам срещу Дубравка. Вратарят на Словакия направи решително спасяване и в 34-ата минута, след като отклони удар на Олександър Тимчик в гредата.

Две минути преди края на първата част Олександър Зинчеко отправи коварен удар от фаул, който затрудни максимално Дубравка.

В ответната атака Хараслин можеше да удвои преднината на Словакия с удар по диагонала, но Трубин отново показа високата си класа. 

Девет минути след подновяването на играта Украйна успя да изравни резултата. Зинченко напредна отляво и намери в наказателното поле Микола Шапаренко, който стреля от движение и хвана в крачка Мартин Дубравка за 1:1. Попадението даде импулс на състава воден от Ребров. В 74-ата минута при бърза контраатака Михайло Мудрик бе изведен сам срещу Дубравка, но прати топката в дясната греда.

В 80-ата минута Украйна записа пълен обрат в срещата. Шапаренко изведе от дълбочина резервата Роман Яремчук, а той с техничен удар направи 2:1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase