Снимка: БГНЕС
fallback

УЕФА разследва обвинения за дискриминационни скандирания от сръбските фенове при загубата с 0:1 от Англия в мач от първия кръг на груповата фаза на Евро 2024 в Гелзенкирхен в неделя.

Съобщава се, че английските играчи са били обект на расистки обиди, въпреки че не са подадени оплаквания от лагера на Англия.

Косовската федерация по-рано подаде жалба до УЕФА заради сръбските знамена, скандирания и транспаранти на мача, които според нея съдържат "политически, шовинистични и расистки послания срещу Косово".

УЕФА потвърди, че Етичната комисия ще проведе разследване на "предполагаемо дискриминационно поведение" от сръбските фенове, което се очаква да отнеме няколко седмици.

Сръбската федерация също беше официално обвинена по две точки, за това, че нейните привърженици са показали банер, който "предава провокативно съобщение, неподходящо за спортно събитие", и за хвърляне на предмети на терена.

Всички новини от европейското първенство по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 седмица

До Сър ПичукВНОСА НА ИНДИЙЦИ РАБОТНИЦИ СКОРО ЩЕ ПРЕВЪРНЕ БЪЛГАРИЯ В АНГЛИЯ И ТИ ЩЕ СИ ПОСИПВАШ ГЛАВАТА С ПЕПЕЛ.

32

Анонимен

преди 1 седмица

А що не разследват как съдията и ВАР ощетиха три пъти сърбите. Белингам и Кейн при гола и гредата използваха ръце, подпираха се на рамената на сръбските защитници и ги бутаха, не дадоха дузпа в полза на Митрович. ВАР Е ПЪЛЕН ДВОЕН СТАНДАРТ ПО ТИПИЧНО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ОБРАЗЕЦ. АНГЛИЯ ЦЯЛО ПОЛУВРЕМЕ ТРЕПЕРЕХА НА СЪРБИТЕ. А И В СЪРБИТЕ НЯМАШЕ ТАКИВА ОТ ДРУГИ НАЦИИ ИГРАХА СИ СЪРБИ.

31

Анонимен

преди 1 седмица

До ХристоНЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА СЪРБИТЕ, ЗАЩОТО ЗАПАДНЯЦИТЕ ДАЛЕЧ ПОВЕЧЕ НИ НЕНАВИЖДАТ ОТ СЪРБИТЕ.

fallback