Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бостън е на една победа от рекордна 18-а титла в НБА, след като спечели мач №3 от финалната серия срещу Далас със 106:99 като гост.

Маверикс се оттеглиха на полувремето с аванс от 51:50 след страхотно първо полувреме. След почивката балансът рязко се измени - Бостън водеше с 15 на старта на последната четвърт, а залата притихна. Далас направи невероятно усилие, върна се в играта и стигна до 92:93 при оставащи четири минути. Но това стана секунди, след като Лука Дончич вече бе изваден за 6 фаула. До края асът на домакините бе само зрител, неспособен да помогне на тима си.

Кайри Ървинг пое ролята на лидер, опитвайки да изведе Далас до победа, която да остави отбора в серията. Но Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун не допуснаха такъв сценарий. 80 секунди преди края надеждата още бе жива при 98:100, но Бостън показа увереност и психическа стабилност.

Тейтъм завърши с 31 точки, а Браун добави 30 за победителите. Ървинг отговори с 35, а Дончич завърши с 27.

За да стане шампион, Маверикс трябва да пренапише историята на НБА. До момента няма отбор, който да е успявал да навакса пасив от 0:3 във всички 156 случая, в който се е стигало до такава преднина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase