Снимка БГНЕС, архив
fallback

"ЦСКА-София" е амбициран да изгради силен и конкурентен отбор, но за това са нужни три трансферни прозореца (или около година и половина). Това стана ясно от думите на единия изпълнителен директор на клуба Филип Филипов.

"Основата, от която ще се тръгне, е това, че ЦСКА ще има и ще следва своя футболна философия. Ще има ясна визия, изграден стил на игра - офанзивен и доминиращ футбол, който се харесва на феновете и е носил успехи. Важно е развитието на младите футболисти, това ще ни е приоритет. Ще са необходими три трансферни прозореца, за да изградим стойностен отбор. Всички сме наясно какъв ни е отборът в момента. Надявам се за последно селекцията да се извършва в движение. Имаме дефицит на доста позиции. Ще започнем веднага работа по селекцията за следващите два трансферни прозореца, за да надградим с класни футболисти, които ще вдигнат значително класата на нашия отбор. Зимата вече трябва да сме наясно с ядрото, за да може след лятната пауза (т.е. лятото на 2025 г.) да се пребори за титлата и да има участие в Европа. Ние няма да избягаме от целите на ЦСКА - титла и купа, но нямаме този отбор в момента. Трябва да сме реалисти", заяви Филипов.

Той говори по време на представянето на структурата на клуба при новия собственик - свързаната с букмейкърската компания "Уинбет" фондация "Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука". Христо Стоичков също бе представен като основен акционер, макар да не фигурира като такъв в Търговския регистър. "С Христо Стоичков по-рядко комуникираме, но по-напоително", заяви другият изпълнителен директор - Стоян Орманджиев. Той ще бъде един от тримата членове на Управителния съвет, заедно с Филипов и Ангел Борисов (б.ред. управител на "Фонд Спорт" ЕООД, дъщерно дружество на "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука").

Потвърдено бе, че един от най-доверените хора на предишния собственик Гриша Ганчев - Трифон Попов, вече не е финансов директор. На позицията му е назначен Петър Стоянов. Техническият директор - Михаил Александров, както и главният скаут - Иван Славов, бяха обявени преди няколко дни. Костадин Ангелов остава шеф на детско-юношеската школа. Тя през следващите две години ще ползва чужди терени, докато бъде готова новата база за подрастващите отбори. "За мен детско-юношеската школа е изключително важно като направление. Знаем, че ще страдаме в следващите две години", призна Орманджиев.

Той отново се извини на феновете за представянето през изминалия сезон, когато тимът остана на трето място, но не успя да се класира за евротурнирите, а и стигна само до 1/2-финалите за Купата на България. "За съжаление това, което беше като представяне на терена, не приляга на ЦСКА. Целият сезон беше такъв от началото до края. Сезонът беше тежък, изпълнен с промени в клуба. По-добре е да има един ужасен край, отколкото да има ужас без край. Мястото на ЦСКА е на върха в България и да бъде в Европа. Дължим извинение на цялата армейска общност. В най-важните мачове ние се огънахме. Класирането и правопропорционално на нашето представяне", заяви Стоян Орманджиев.

Представен беше и новият треньор на първия отбор - хърватинът Томислав Стипич. Той ще проведе първа тренировка на 14 юни на базата в Панчарево, където от 8 до 20 юли ще е и вторият лагер на "ЦСКА-София". Първият ще е от 23 юни до 6 юли в Банско.

"Вече уча български като уважение към вашата страна и този велик клуб. Благодаря на ЦСКА, че показа доверие. Знам къде идвам - в отбор с големи цели. Най-важно е да имаме стабилност. Няма да е лесно. Наясно съм какво се очаква от мен. Надяваме се нещата да протекат по най-добрия начин. Усетих, че това е моето място и искам да съм част от ЦСКА. Резултатите във футбола са всичко. Останалото е романтика. Бих помолил като за начало да ни дадете спокойствие, да имаме търпение. Най-добрите решения се взимат, когато могат да се обмислят, не под натиск. Ще видите, че резултатите ще дойдат. Целта е след една година да сме напред. Играта трябва да се подобри. Дългосрочната ни цел е договорът ми за 1+1 година да е един от многото. Идеята ми е да съм в ЦСКА до живот и да върна славата на ЦСКА", заяви Стипич.

Станаха ясни и първите петима футболисти, които ще бъдат освободени от отбора. Това са Енес Махмутович, Мено Кох, Юрген Матей, Фернандо Каранга и Данило Асприля.

Вторият тим ще играе във Втора лига под ръководството на Владимир Манчев. Ще има и трети отбор, който пък ще е в Трета лига. В него ще се адаптират юноши към мъжкия футбол.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Чорбаръ

преди 2 седмици

Вместо да е Любо Пенев Стипич.Защо бе гда,?Защото Любо не е бил голмайстор на Испания,не ги е бил в съблекалнята,като не спазват режима?Нямам спомен при него да са играли татуировки и цветнокожи.Някак си с Любо бих имал търпение и пет години докато обере най добрите момчета в България.После титлите ще дойдат,няма начин.С тия чужденци освен комар друго няма да се развива.Да се знае.

6

Анонимен

преди 2 седмици

Отдавна престанах да гледам БГ футбол. То е смешно. Все едно е някакво модно ревю за обратни. То не са татуси, причесчици, кълчения, пъчене. Коментаторите са някакви полиглоти. На мене ще ми се върже на възел езика като им казвам имената само на играчите. То не са Обонго, Мамонго, Тамонгу. И някакъв там с много странно име - Илиан Петров. Даже не е на 60 години! След 4 дена гледайте кой да е мач и после ако щете и на запис си пуснете мач кой да е български отбор. Все едно травестити с деменция!

5

Анонимен

преди 2 седмици

Кое ЦСКА? Числото или цифрата?

fallback