Снимка БГНЕС
fallback

Александър Зверев триумфира на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като се наложи над Николас Джари с 6-4, 7-5 за около час и 45 минути игра, предаде БТА.

Германецът показа голямо търпение и хладнокръвие в ключовите моменти, за да се поздрави с крайната победа, като реализира по един пробив и в двата сета. Третият поставен в схемата на надпреварата изигра много силен мач на сервис, като завърши с шест аса, една двойна грешка и загуби само две точки при вкаран първи сервис и три на второ подаване. Зверев не даде нито една точка за пробив пред чилийския си опонент.

За петия в световната ранглиста това е втора титла от Вечния град след тази през 2017, когато той се справи със световния номер 1 и шесткратен победител от турнира Новак Джокович. За Зверев това е първа титла през сезона и общо 22-а в кариерата, при 11 загубени финала. За последно германският тенисист бе печелил турнир от Мастърс 1000 преди около три години - в Синсинати през 2021.
 

Съперникът му в днешния финал Джари остава с три трофея в колекцията си - последният от тях дойде през май миналата година в Женева, когато южноамериканецът надви първата ни ракета Григор Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 месеца

Зверев печели ДришУ гледа по телевизора.И те така.

9

Анонимен

преди 3 месеца

До 7, Зверев е немец бе ***! Даже в подзаглавието го пише, ама вие копейките освен заглавието нищо не четете, защото сте най-мързеливата па-плач на света! Както виждаме сте и изключително глyпави, и с нищожни светски познания

8

Анонимен

преди 3 месеца

Зверев има да наваксва след контузията. С тази победа измести Медведев от четвъртото място и "световния номер 5", всъщност е вече номер 4 от днес. Другите най-силно тенисисти от топ10 отпаднаха преди полуфиналите, вкл. Джокович и Гришо.

fallback