Снимка: БГНЕС
fallback

Кирил Десподов и ПАОК (Солун) станаха шампиони на Гърция след победа в градското дерби с Арис в последния 10-и кръг на плейофа за титлата. С тази победа ПАОК събира 80 точки и е недостижим на върха, въпреки победата по същото време на АЕК с 3:0 над Ламия у дома.

Жълто-черните от Атина, които миналата година бяха първенци, завършиха със 78 точки. Третото място е за Олимпиакос, който измъкна 2:2 от Панатинайкос и завърши със 74 точки.

За Панатинайкос, 4-ти, и Арис, който е 5-и, остава възможността на 25-о май да спечелят купата на страната, тъй като излизат един срещу друг на финала във Волос.

За ПАОК това е четвърта шампионска титла в историята, а тимът ще се включи в квалификациите за място в Шампионската лига. Кирил Десподов пък се окичи с титлата при първата си година в Солун и става третият българин, който е шампион зад граница след Георги Костадинов (АПОЕЛ Никозия) в Кипър и Джошкун Теменужков (Линкълн) в Гибралтар.

Българският национал Кирил Десподов се появи на терена в 62-ата минута на мястото на автора на второто попадение Тайсон, а само четири минути след влизането си можеше да реши мача с трети гол. Андрия Живкович проби от ляво и центрира, а Десподов на 7-8 метра от вратата се подхлъзна при опита си да стреля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 месеца

ПАОК стана шампион въпреки макето.

7

РАЗПИТИ ДО ДУПКА

преди 3 месеца

ГРЪЦКАТА КРИМИНАЛНА ОТВАРАЧКА селянина от МИРОВЯНЕ Димитър Пенев се похвали в интервю още да не беше към 1998 година цитирам:"Аз Димитър Пенев като футболист и треньор на ЦСКА си нямате на представа в колко много УГОВОРЕНИ мачове на ЦСКА с ГРЪЦКИ футболни отбори съм участвал".......Друг ПОЛУФИНАЛИСТ за КЕШ с ЦСКА в интервю обаче го засенчи цитирам:"МОЖЕХМЕ И ПО ДАЛЕЧ НО ОТ БКП СЕ СТИСКАХА ДА РАЗДАВАТ ПОДКУПИ НА СЪДИЯТА,УЕФА,ФИФА".....Шефа на ИНТЕРПОЛ все със СНИМКА на отбора на ЦСКА НАВСЯКЪДЕ Е

6

Анонимен

преди 3 месеца

"Третия българин шампион зад граница, така го преписахте, но проверите ли вярно ли е? Или проверките струват пари, но не носят пари." - за сезон 23/24 бре тъпунгероного.

fallback