Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

От ФИФА обмислят да разрешат някои от мачовете от определени първенства да се играят в други държави. Смята се, че тази идея ще бъде обсъдена на провеждащата се в момента конференция на Световната федерация в тайландската столица Банкок.

До този момент това бях повече химери, но идеята отново е на дневен ред. Форумът в Тайланд ще продължи до 17 май.

Ако ФИФА официално вземе такова решение, то феновете няма да бъдат доволни, особено що се отнася до домакинските мачове на любимия им отбор. От друга страна обаче компании и групи от САЩ и Саудитска Арабия вече доволо потриват ръце, защото това ще е въможност да припечелят допълнителни милиони от футболни турнета. Те са готови да привлекат конкурентни мачове от водещи европейски държави.

Важно е да се отбележи, че ФИФА наскоро се съгласи да се оттегли от съдебно дело в Ню Йорк, заведено от промоутъра Relevent, който се опитва да бъде първи в този бизнес, пише в-к “24 часа”.

Промяната ще бъде добре дошла за много от чуждестранните собственици на европейски клубове - във Висшата лига има много американски инвеститори, в италианската серия "А" и френската Лига 1. Не трябва да забравяме и шейховете от Абу Даби, притежаващи Манчестър Сити, контролирания от Катар "Пари Сен Жермен" и "Нюкасъл", който е собственост на кралското семейство на Саудитска Арабия.

В момента ФИФА създава работна група от 10-15 човека, които да преразгледат въпросните правила и в рамките на няколко месеца да излязат с предложения за създаването на т.нар. "мачове извън територията". Джани Инфантино е готов да печели още пазари и да направи играта атрактивна и за хора, които не са особено заинтересовани от футбола, но също така и да предложи най-добрите играчи на платежоспособни пазари, които иначе няма как да се докоснат на живо с топ-звездите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 месец

Браво, ФК Скопие и ФК Вардар може да играят финал в Париж.

3

Анонимен

преди 1 месец

продължават с действията си да убиват футбола само и само да се гонят сврух печалби така лишават собствените фенове на отбори да ги гледат на живо за смвтка на други по богати вцичко се прави в интерес на 5-6 отбора най вероятно става въпрос за някои от големите дербита на Европа

2

Ццццц

преди 1 месец

Финал на Суперкупата на Италия и на Испания в Саудитска Арабия? Световно в Катар при 32 градуса температура и експлоатация на хора? Инфантила иска да отсее бедните от богатите, а феновете дали ще дадат бъбрек и черен дроб в името на любимия спорт?

fallback