Снимка: архив, БГНЕС

Марсел Хиршер - един от най-успешните състезатели в историята на алпийските ски, ще поднови кариерата си и ще кара за Нидерландия.

35-годишният австриец, който спечели осем поредни пъти Световната купа по ски в периода 2012-2019 година, не е карал вече пет сезона. Той обаче е готов да се завърне на пистата и ще кара за родината на майка си.

"Като Австрийска ски асоциация ние сме предоставили най-добрите условия на Марсел за неговото завръщане към спорта. Съжаляваме, че той реши да се състезава за друга държава, но го разбираме и подкрепяме", каза генералният секретар на австрийската федерация Кристиан Шерер, цитиран от nos.nl.

Хиршер има седем световни титли зад гърба си и две олимпийски. За Световната купа той има 138 подиума и 67 победи, като първата бе във Вал д'Изер през 2009 година, а последната - в Шладминг през 2019 година.

За да участва в Световната купа от новия сезон, Хиршер ще премине през състезания от по-ниска категория това лято. Те ще се проведат в Нова Зеландия. Според медиите голямата му цел е успешно участие на световното първенство през 2025 година в Заалбах, което е съвсем близо до дома му в Австрия.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase