Снимка: БГНЕС

"Очакванията са да победим, както винаги. Оптимисти сме преди всеки един мач. Даже сме обвинявани, че прекалено атакуващо играем и не мислим за защитата. Може би и с право. Ние обаче налагаме един стил на игра и това ще бъде най-голямата победа през този сезон", заяви треньорът на Левски Николай Костов преди дербито с ЦСКА от 28-ия кръг на Първа лига.

„Настроението не ни е много добро, защото загубихме с много сериозен резултат от Лудогорец. Но се надявам времето да излекува болката и да се отърсим от тази загуба. Минахме през много препятствия, кадрово, обучавахме едни, сега обучаваме други. Наказания, контузии, всичко това спомага да не сме усъвършенствали много неща. Но не се предаваме и вярваме, че това, което правим, е най-доброто. Публиката може би затова ни поддържа, защото вижда нещо, което й харесва“, започна Костов.

„Първото полувреме си сложихме печата срещу Лудогорец. Техните играчи усетиха нашата сила. Първия полусезон за 80 минути бяхме много силни, загубихме малко драматично тогава и с някои спорни моменти. Самите футболисти разбраха нашата сила. И въпреки препятствията се стремим да сме активни през целия мач, независимо от противника. Можех да я предотвратя тази голяма загуба. Още при 3:1 можеше да не слагам играчи, които нямат опит. Но аз исках да проверя младите футболисти в мач срещу по-сериозните отбори, а не срещу Етър, Пирин и тимовете по-надолу в класирането. За ЦСКА-София – те правят едни и същи неща, но ги правят много добре. Лудогорец ни е създал такива комплекси, че всяка година повтаряме едни и същи грешки. След неуспеха почваме да обвиняваме, да променяме, да търсим други варианти за следващ успех и обещания към нашите почитатели. Този път мисля, че трябва да сме по-умни и да разберем, че „Лудогорец“ доминира толкова много през този години, защото правим едни и същи грешки. Обсъждаме го и с нашите ръководители. Знам какво е чувството за мач срещу ЦСКА-София. Преди години такова дерби е било за първото място, преживяванията са били невероятни. Сега и ние, и те са в едни настроения. Четвърто или трето място, за което се борим, не отговаря на нашите амбиции. Мисля, че трябва да изпипаме нещата и въпреки препятствията и икономическите проблеми вървим по правилния път“, каза още треньорът.

Той коментира и кадровите проблеми в отбора.

"Нямаме много опции. Без Петков и Лима сме малко беззъби в атака и именно срещу ЦСКА-София, които не са много убедителни във фаза защита. Имаме вариант да го сменим, макар че е в страхотна форма. Не мога да ви кажа кой ще го замени. Имаме млади футболисти, на които се отразява такава загуба. Имаме голяма поддръжка от ръководството. Футболистите също са заредени с оптимизъм и вярват, че това, което правим, е правилно. Всяка загуба за Левски е инцидент. Душевните болки са по-трайни от телесните, защото са свързани с ума. Толкова бързо е трудно да се отърсим, надяваме се да преглътнем този горчив хап“, завърши Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase