Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият треньор на световния номер 1 Новак Джокович Горан Иванишевич разкри защо двамата се разделиха.

"Всъщност няма някаква драма за раздялата. Една от причините беше чувството на пренасищане и умора. Това бяха интензивни години. Хората забравят за периода на коронавируса.

Те забравят, че в един момент Новак стана най-големият злодей на планетата заради позицията си по отношение на ваксините. Бяхме в немилост. Достигнахме определено ниво на пренасищане. По принцип Новак беше уморен от мен и аз от него. Във всеки случай чувствах, че вече не мога да му помогна.

Това чувство се появи за първи път миналата година в Америка. Разбира се, поражението на Уимбълдън също оказа влияние. След това имаше невероятна серия - този финален мач с Алкарас в Синсинати, победа на Ю Ес Оупън. Тогава обаче наистина започнах да усещам, че краят е близо", каза Иванишевич, цитиран от Sportklub.rs.

Иванишевич беше треньор на сърбина от 2018 година насам. През този период Джокович спечели 12 турнира от Големия шлем: четири пъти Откритото първенство на Австралия (2019, 2020, 2021, 2023), два пъти "Ролан Гарос" (2021, 2023), четири пъти "Уимбълдън" (2018, 2019, 2021, 2022) и два пъти Откритото първенство на САЩ (2018, 2023).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Гришо

преди 1 месец

Разбирам те, Горане, и аз съм така с жените..

3

Алекс

преди 1 месец

Горан Иванишевич не е проблемът.Проблемът е,че пенсията на Джокович го наближава.

2

Анко

преди 1 месец

Трудно за разбиране,но в големия спорт много често е така!Движението и развитието напред, не е само в права линия и другото,когато на многото въпроси,отговора често е над мрежата на корта!Никой не упреква другия,но само раздялата носи желаното удовлетворение!По общия път,движението вече е без диря!Изпитано!

fallback