Снимка: БГНЕС

Кирил Котев е новият Технически директор на Българския футболен съюз. На този пост той  наследява новоизбрания президент на централата Георги Иванов.

Котев ще бъде пряко отговорен за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.

“Благодаря на президента на Българския футболен съюз г-н Георги Иванов за поканата да се присъединя към екипа му и да заема такава отговорна позиция. Всички заедно ще работим усилено за бъдещето на българския футбол”, заяви бившият защитник, който бе част от националния отбор на България на Евро 2004.

Кирил Котев е роден на 18 април 1982 г. в Пловдив. Като играч е двукратен шампион на България - през 2004 г. с Локомотив (Пловдив) и през 2008 г. с ЦСКА (София).

С “червените” печели и Купата на България през 2006 г., а през 2015 повтаря триумфа с екипа на Черно море.

След края на активната си кариера натрупва управленски опит като Главен селекционер и Спортен директор на ЦСКА 1948 в периода 2018-2024 г. През това време отборът влиза в елита, стига до бронзовите медали в първенството и играе финал за Купата на България.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase