Снимка БГНЕС
fallback

Историята на златното момче на Неапол и Аржентина Диего Марадона през погледа на неговата дъщеря Далма –  дългоочакваният документален биографичен филм вече е на платформата на Warner Bros Discovery - Max.

„Историята на татко е разказвана хиляди пъти – от хора, които го обичат, и от такива, които не го обичат. Аз исках за пръв път да разкажа какъв човек и баща беше. За щастливите и за не особено щастливите моменти.

Имам милиони случки и анекдоти, които те хващат за сърцето. Много съм го критикувала, винаги съм му казвала всичко в лицето. Но колкото повече време минава, толкова повече имам желание да го защитавам. Сега е мой ред да говоря“, казва 36-годишната актриса Далма Марадона, първородната дъщеря на вечния номер 10 на „Наполи“ и националния отбор на Аржентина, който почина в Буенос Айрес едва на 60 години.

Един живот на шеметни върхове и главоломни падения е проследен в лентата „Далма Марадона – дъщерята на Господ“, заснет от Лорена Муньо. В заглавието тя се заиграва с прочутата фраза за „ръката на Бога“, с която футболистът отбеляза гол срещу Англия на четвъртфинала на Мондиал'86.

Филмът е пътуване назад във времето между видеозаписи, срещи и случки (много от тях лични и неизвестни досега), в което историята на легендата на световния футбол е разказана от оригиналната гледна точка на дъщеря му.

„Аз имам най-добрата версия на моя баща. Нямам нужда някой да ми го разказва. За мен той беше баща ми, не човек, който просто играе добре футбол“, коментира Далма.

Във филма тя припомня детството му, първите тренировки, срещата със съпругата му - и нейна майка - Клаудия, възходът му в Италия (Далма дори влиза в някогашния семеен дом в Неапол), световните първенства, до достигането на статута на легенда. Също и кошмарните периоди в плен на наркотиците, дисквалификацията му, страха, че няма да излезе от тази клопка.

Далма не коментира края на баща си, но си спомня, че е виждала как погледът му ден след ден гасне. „Казват ми, че той не може да си отиде напълно и аз също донякъде вярвам в това. Този документален филм е подарък за него, а също и за мен, защото това, че съм била част от живота му, е подарък“, обобщава Далма Марадона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Хмм

преди 1 месец

Слаломист млаломист ама пак не го прави Господ а бягащ с топката чиляк ...

6

Анонимен

преди 1 месец

ВИНАГИ МИ Е МНОГО ЗАБАВНО ДА НАБЛЮДАВАМ ОНЗИ ФАНТАСТИЧЕН ДРИБЪЛ НА МАРАДОНА,ПРИ КОЙТО СЛАЛОМИРАШЕ МЕЖДУ ПРОТИВНИЦИТЕ КАТО МЕЖДУ ФЛАГЧЕТА НА СКИ-ТРАСЕ ЗА ДА ЗАВЪРШИ С БЛЕСТЯЩИЯТ СИ ГОЛ!!! А "БОЖИЯТА РЪКА" БЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ВИСОКОМЕРНИТЕ АНГЛИЧАНИ,КОИТО ЗА ДА ЗАЩИТЯТ "БРИТАНСКИТЕ КО-КОШ-КИ" ИЗПРАТИХА САМОЛЕТОНОСАЧ И ОКУПИРАХА МАЛВИНИТЕ... ПОЧИВАЙ В МИР ДИЕГО!!!

5

Перниканец

преди 1 месец

Голема дрога беше тоя. Само нашия екс културен министър Наско можеше да му се мери донякъде.

fallback