Снимка БГНЕС

Грузия се класира за първи път на Европейско първенство, след като спечели с 4:2 след изпълнение на дузпи срещу Гърция в решаващ плейоф, който се игра в Тблиси. В редовното време и продълженията резултатът бе 0:0. При дузпите гърците сбъркаха на два пъти и това се оказа решаващо.

Победната дузпа за Грузия бе реализирана от Ника Квеквескири, а празненствата на стадион „Борис Пайчадзе“ започнаха веднага, като грузинските привърженици нахлуха на терена, за да отбележат епохалното събитие.

Полша с Якуб Пьотровски от "Лудогорец" в своя състав се класира за Евро 2024, след като победи Уелс с 5:4 след изпълнение на дузпи в плейофа от европейските квалификации, който се игра на „Кардиф Сити Стейдиъм“. В герой за полския тим се превърна Войчех Шчесни, докато големият грешник за Уелс е бившият футболист на Манчестър Юнайтед Даниел Джеймс, който пропусна петата решаваща дузпа.

Украйна също се класира на Евро 2024 след победа срещу Исландия. Тимът на Сергей Ребров изоставаше с 0:1, но с попадения на Виктор Циганков и Михайло Мудрик в края стигна до голямата радост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase